Kotva
Logo školy
Nepřehlédněte
E- shop
3.5.2024

Od 6.5.2024 spouštíme E-shop. E-shop poběží 2 týdny, otevřený bude do 20.5.2024, tento den do půlnoci ještě můžete objednávat, uzavře se den následující.

 

Odkaz na e-shop naleznete zdehttps: https://www.kraloveskoly.cz/zsmsdalovice/

Můžete objednávat! 

 

Změna rozvrhu hodin
3.4.2024

Od 8.4.2024 do odvolání platí ve všech třídách (s výjimkou 1. a 3. třídy) upravený rozvrh hodin. Upravené rozvrhy hodin naleznete na stránce Rozvrhy hodin.

Školská rada - volby 2024
6.3.2024

Ředitel školy vyhlašuje volby do Školské rady pro období 2024-2027 na pondělí 27.5.2024. Volby proběhnou v dalovické knihovně v době od 7,00 do 17,00. Volební řád najdete v Dokumentech ZŠ.

Zápis do 1. třídy
24.2.2024

Zápis do 1. třídy se konal 2.4.2024, dítě je možno zapsat i dodatečně. Podrobnější informace naleznete na Škola/Zápis. V Dokumentech ZŠ naleznete seznam žáků přijatých do 1. třídy.

Tisk
Sitemap
Mapa webu

Zápis do MŠ pro školní rok 2024/2025

Vloženo: 11.4.2024 | Autor: Jana Tichá | Zobrazeno: 77x | Zatím neupraveno

Zápis dětí do mateřské školy

 

Ředitel Základní školy a mateřské školy Dalovice, okr. K. Vary, příspěvkové organizace (dále jen MŠ), stanovil po dohodě se zřizovatelem místo, termín a dobu pro přijetí dětí k předškolnímu vzdělávání od následujícího školního roku 2024/2025, a to na termín 7.května 2024 od 13,00 do 15,30 hodin v budově mateřské školy v Dalovicích. Zápisu bude předcházet Den otevřených dveří, na který jste všichni zváni v úterý 23. dubna 2024 a to od 10,00 do 11,00 hodin a od 14,30 do 15,30 hodin.

 

 

Jak získat Přihlášku dítěte do mateřské školy (dále jen přihlášku) a její přílohy (Dotazník, Evidenční list)?

  1. v MŠ po předchozí telefonické domluvě se zástupkyní ředitele pro MŠ
  2. na www.zsmsdalovice.cz/skolka/dokumenty
  3. v MŠ při Dni otevřených dveří
  4. v MŠ v den stanovený pro zápis dětí do MŠ, kam se každý žadatel dostaví osobně společně s dítětem k registraci

Kdy odevzdat řádně vyplněnou Přihlášku se všemi přílohami
a postup při rozhodování?

  1. Rodiče se vzájemně dohodnou, že v přijímacím řízení bude nezletilé dítě zastupovat ten z nich, který podává žádost a bude na ní uveden.
  2. Řádně vyplněnou Přihlášku k předškolnímu vzdělávání se všemi přílohami v papírové podobě, tzn. Dotazníkem, Evidenčním listem (opatřeným lékařským potvrzením o zdravotním stavu dítěte a úplném očkování), kopií rodného listu a Souhlasem o zpracování osobních údajů dítěte, je nutné doručit do mateřské školy ve stanoveném termínu oficiálního zápisu, a to 7.5.2024 od 13,00 do 15,30 hodin, kdy proběhne registrace Přihlášek. Pokud bylo dítě vyšetřeno ve školském poradenském zařízení, např. SPC, psychlog apod., kopie vyšetření přikládá zákonný zástupce k dokumentaci. Při doručení Přihlášky budou zkontrolovány zástupkyní ředitele pro MŠ všechny vyplněné údaje (§36 zákona č.500/2004 Sb., Správní řád) dle rodného listu dítěte. Takto podané Přihlášky budou do 30 dnů od doručení vyřízeny.
  3. U cizinců je nezbytně nutný cestovní pas jako osobní doklad totožnosti a povolení k pobytu dlouhodobě pobývajícího rezidenta vydané Cizineckou policií s trvalým pobytem v Karlových Varech (bez tohoto dokladu nebude dítě do MŠ zaregistrováno!) - dítě, které je občanem Evropské unie, Švýcarské konfederace, smluvního státu Smlouvy o EHS (§ 183b) školského zákona a § 83 zákona č. 326/1996 Sb., o pobytu cizinců na území ČR) a toto prokáže doložením oprávnění k pobytu na území ČR (§ 20 odst. 2 písm. d) školského zákona). U občanů Ukrajiny je nutné platné Vízum strpění, registrace u zdravotní pojišťovny a potvrzení pediatra o zdravotním stavu a očkování.
  4. Každý žadatel obdrží pro celou dobu správního řízení registrační číslo, které mu bude zasláno na jeho telefonní číslo formou SMS nebo emailem.

 

Jak bude probíhat přijímací řízení?

 

  1. O přijetí / nepřijetí dítěte do MŠ rozhoduje ředitel MŠ ve správním řízení na základě podané Přihlášky, řádně vyplněného Evidenčního listu dítěte, jehož součástí je prohlášení, že se dítě podrobilo stanoveným očkováním nebo doloží, že je proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci (§ 34 odst. 5 školského zákona v souladu s § 50 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví).
  2. O přijetí dítěte v přijímacím řízení nerozhoduje čas ani pořadí podané Přihlášky ve dni stanoveného zápisu dětí do MŠ, jen ostatní Přihlášky doručené po dni vyhlášeného zápisu budou posuzovány ředitelem MŠ individuálně, rovněž podle stanovených kritérií.
  3. Ředitel MŠ jako správní orgán v rámci 30 denního správního řízení od přijetí Přihlášky zkoumá všechny předložené dokumenty a podle stanovených kritérií určuje pořadí přijatých dětí. Přednostně bude přijato dítě poslední rok před nástupem povinné školní docházky nebo dítě s odkladem školní docházky.
  4. Dne 12.5.2024 v době od 13-15 hodin bude mít žadatel možnost vyjádřit se ke spisu v MŠ nebo po dohodě s ředitelem školy v budově Základní školy v Dalovicích
  5. V případě závažných nedostatků bude ředitel MŠ vyzývat žadatele v rámci zahájení správního řízení o dodání chybějících či neúplných skutečností podle správních lhůt. V zájmu žadatele/zákonného zástupce dítěte bude pravdivé uvedení a doložení veškerých údajů potřebných při přijímacím řízení. Pokud zákonný zástupce neprokáže svoje nároky v souladu se stanovenými kritérii, bude posuzován jako žadatel na dalším místě v pořadí přijímaných dětí. Pokud bude mít ředitel školy pochybnost o pravosti předložených dokumentů, je oprávněn vyžádat si originál nebo ověřenou kopii.
  6. Ukončením přijímacího řízení bude vydání Rozhodnutí o přijetí/nepřijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání do MŠ a oznámení žadateli o výsledku řízení v souladu se školským zákonem, a to zveřejněním seznamu nově přijatých (ale i nepřijatých) uchazečů pod jejich registračním číslem na určeném místě školy a na jejích webových stránkách ode dne 5. června 2024 od 13 hodin po dobu 15 dnů, tj .do 20.6.2024.
  7. V případě potřeby si může každý uchazeč po dohodě se zástupkyní ředitele pro MŠ osobně vyzvednout výsledky řízení (podle § 183 odst. 2 školského zákona není Rozhodnutí o přijetí dítěte doručováno automaticky a v písemné podobě, ale zveřejněním na přístupném místě v mateřské škole po dobu 15 dnů, kdy se považují všechna Rozhodnutí za oznámená). Rozhodnutí o nepřijetí dítěte ale bude i nadále uchazečům předáváno osobně v písemné podobě nebo doručováno do vlastních rukou žadatele.
  8. Ředitel MŠ může rovněž stanovit zkušební pobyt dítěte v MŠ na dobu nepřesahující délku 3 měsíců od zahájení docházky do MŠ (§ 34 odst. 3 školského zákona).

 

 

 

Kritéria k přijímání dětí k předškolnímu vzdělávání v MŠ od nového školního roku 2024/2025:

 

  1. Ředitel přijímá děti předškolního věku pouze do možné volné kapacity daného pracoviště a do zákonem stanoveného počtu na 1 třídu (§ 2 vyhlášky č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů)
  2. Ředitel přednostně přijímá děti předškolního věku v posledním roce před zahájením povinné školní docházky nebo děti s odkladem povinné školní docházky, tzn. že dítě je k 1. 9. 2024 starší 5 let (§ 34 odst. 4 školského zákona). Zákonný zástupce může místo povinného předškolního vzdělávání v MŠ zvolit individuální vzdělávání dítěte (dle §34 školského zákona), nicméně musí přesto přihlásit dítě k zápisu k předškolnímu vzdělávání. Oznámení o individuálním vzdělávání předá zákonný zástupce zároveň s Přihláškou  k předškolnímu vzdělávání nebo nejpozději 3 měsíce před začátkem školního roku, tj. do 31.5.2024.
  3. Ředitel přijímá děti předškolního věku od 3let, tzn. že dítě je k 1. 9. 2024 starší 3 let (§ 34 odst. 1 školského zákona) s jeho trvalým pobytem v Dalovicích.
  4. Ředitel přijímá děti od 3 let s trvalým pobytem v jiné obci, rozhodné bude datum narození dítěte

 

Další podmínky k přijímání dětí k předškolnímu vzdělávání:

 

O přijetí / nepřijetí dítěte do MŠ rozhoduje ředitel MŠ ve správním řízení na základě podané Přihlášky dítěte do MŠ, řádně vyplněného Evidenčního listu dítěte (§ 165 odst. 2, písm. b), § 183 odst. 1 a na základě § 34 školského zákona, vyhlášky č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání, v souladu se zákonem č. 500/2004 Sb., správní řád), s přihlédnutím k důležitosti jednotlivých kritérií ve výše uvedeném pořadí.

 

K předškolnímu vzdělávání v MŠ se přijímá dítě, které se podrobilo stanoveným očkováním nebo doloží, že je proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci (§ 34 odst. 5 školského zákona v souladu s § 50 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví).

 

Ředitel MŠ může stanovit zkušební pobyt dítěte v MŠ na dobu nepřesahující délku 3 měsíců (§ 34 odst. 3 školského zákona), kdy se dítě adaptuje na režim MŠ a kdy jsou rodiče seznámeni s požadavkem, že dítě v MŠ musí být schopno samostatně zvládat hygienu! Zároveň rodiče berou na vědomí, že do MŠ může docházet pouze dítě zdravé a učitelka může vyžadovat doklad od lékaře.

 

Ředitel MŠ bude u žadatelů samoživitelů a náhradní péče vyžadovat doklad o svěření do vlastní péče originálem soudního rozhodnutí.

 

Ředitel MŠ přijímá dítě, které je občanem Evropské unie, Švýcarské konfederace, smluvního státu Smlouvy o EHS (§ 183b) školského zákona a § 83 zákona č. 326/1996 Sb., o pobytu cizinců na území ČR) a toto prokáže doložením oprávnění k pobytu na území ČR (§ 20 odst. 2 písm. d) školského zákona), Ředitel MŠ může přijmout dítě podle výše stanovených kritérií i v průběhu školního roku 2023/2024 (§ 34 odst. 7 školského zákona) pouze za předpokladu volné kapacity a do zákonem stanoveného počtu na 1 třídu MŠ.

 

Kritéria stanovil po dohodě se zřizovatelem s ohledem na koncepci školské politiky Obce Dalovice a na základě rovného zacházení a předcházení diskriminace dítěte ředitel mateřské školy Mgr. Jan Matura. Kritéria jsou platná od 2.5.2021 k datu přijetí dítěte, tj. k 1. 9. 2024, do Základní školy a  Mateřské školy Dalovice, okr. K. Vary, příspěvkové organizace, U Potoka 120, Dalovice.

 

 

 

Kde získat důležité informace?

 

Veškeré informace ohledně vzdělávací nabídky, organizaci přijímacího řízení, Dnech otevřených dveří, zápisů dětí do MŠ a další důležité informace najdete na webových stránkách MŠ www.zsmsdalovice.cz nebo přímo u zástupkyně ředitele pro MŠ. Termín zápisu bude také uveden na veřejně přístupných místech obce Dalovice a v Dalovických listech .

 

 

 

V Dalovicích dne 10.4.2024

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                         Mgr. Jan Matura

                                                                      Ředitel Základní školy a mateřské školy Dalovice

 

Tato webová stránka používá cookies
Tato webová stránka používá nezbytné technické cookies pro zajištění správné funkcionality webu.

Dále může web používat cookies pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.

Pokud tomu tak je, naleznete v nastavení níže.
Nastavení cookies
Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely. Zde můžete přijmout či odmítnout některé druhy cookies, které nejsou nezbytné pro základní funkcionalitu webu. Svůj souhlas můžete kdykoliv v budoucnu odebrat či znovu udělit.
Základní technické cookies
Tyto cookies jsou nutné pro základní funkcionalitu webu. Patří sem například přihlašování uživatelů, nebo uložení informací o souhlasu s ostatními cookies.
Analytické cookies
Analytické cookies ANONYMNĚ ukládají data o pohybu na stránkách, stráveném času u jednotlivých stránek apod.
Marketingové cookies
Marketingové cookies sledují návštívené stránky uživatele a jsou využívané k cílené reklamě u služeb jako je např. Facebook, Seznam nebo Google.